torsdag 2 januari 2014

Första veckan

Första veckan har snart nått sitt slut och  Hedwig verkar ha anpassat sig väldigt snabbt och ser ut att trivas alldeles utmärkt. Vi har både hunnit rida på banan, ridit ut i skogen samt åkt och tränat hos Pia.
Allting fungerar väldigt smidigt och för mig känns det så himla lyxigt att bara behöva mocka och göra iordning foder. Även Hedwig verkar helnöjd och jag tror att en kraftigt bidragande orsak är de täta fodergivorna. Hon behöver alltså aldrig vara hungrig. Inte ens på natten eftersom hon får två givor via höautomaten. Detta måste helt klart vara bästa medicinen för hennes mage.

Skogsturen tog vi, till Hedwigs stora belåtenhet, tillsammans med Maggan och Bonsay. (Hedwigs nya kärlek i livet) Båda hästarna marscherade belåtet på över stock och sten och Hedwig fick även tillfälle att visa sig på styva linan när hon fick demonstrera hur man tar sig över mindre vattendrag. Man står o trampar lite och tar sedan ett rejält luftsprång över medan matte krampaktigt håller sig i manen. Bonsay blev tydligt imponerad och ville inte visa sig sämre utan tog ett gigantiskt språng över den lilla bäcken. Han såg klart upplivad ut efteråt och hade man bara sett språnget hade man trott att det rörde sig om en strid fors eller något som han kastade sig över med dödsförakt.

Igår kväll red jag ett pass på banan. Vi gjorde inga svårare grejer utan jobbade mest med tempoväxlingar och hon var verkligen så fin att rida. Mjuk,följsam och med härlig schwung Det var underbart att rida i den  friska, lite fuktiga luften och det märktes tydligt på Hedwig att hon trivdes.

Idag stoppade jag in henne i släpet och åkte till Borgs för den vanliga träningen. Vi har börjat introducera galopppiruetter och jag tycker att hon är riktigt duktig även om poletten inte riktigt trillat ner ännu. Vi tränade också lite seriebyten och jag kunde rida en diagonal med fem byten i vart fjärde. De flesta raka och fina men något från höger till vänster blev lite svajigt.
Duktiga, fina lilla häst som i princip alltid kämpar väl för sin matte.

Eftersom jobbet idag helt klart frestar på bakknäna tar vi oss en mysig skritttur i skogen imorgon och sen eventuellt lite tömkörning på lördag. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar