söndag 25 juni 2017

Equilab ridappen

Jag har alltså laddat ner den här appen som jag startar innan jag rider iväg och sen stoppar när jag kommer tillbaka. Väldigt intressant och ger en ganska tydlig bild av hur man rider.
Det som är helt klart uppenbart vid uteritt är ju hur otroligt mycket man faktiskt skrittar. Sen beror det såklart på vilken väg man väljer och underlaget. Den turen som jag red idag innefattar väldigt mycket skogsridning i kuperad terräng där det går både upp och ner. Idag fotade jag också alla de olika underlag som man faktiskt rider på och det blir ännu tydligare vilken variation det innebär.
De sträckorna som är gröna är till väldigt stor del skog medan de sträckor som är rosa och gula innebär skogsväg eller grusväg och här har jag travat eller galopperat. Kan tillägga att jag bara travar och galopperar där det antingen är plant eller går lite uppför. Aldrig i nedförsbacke. Därför kan man se på vissa ställen att det är rosa,grönt,rosa,gult,grönt etc eftersom jag saktar ner när det går neråt. :-)



Mycket sådan här terräng där hon får skritta på lite halvlång tygel.

Lite hårdare grusväg

Här blev det lite trav uppför backen.

En liten bit är anlagd stig och här skulle man kunna galoppera eller trava. Dock vill jag inte trampa sönder den vilket man riskerar göra om belastningen blir för hög.

Lite mer gräsaktigt underlag i skogen och skritt på halvlång tygel.

Skogsväg med bra svikt vilket innebar galopp. Idag var det tydligen dags för storgaloppen och även så att man studsar lite på sidan när matte samlar ihop tyglarna...man vet ju vad som är på gång!

Mellanhård grusväg och lite travjobb. Väldigt fin i formen var hon är när jag började trava.
Sen är hon inte vänsterställd hela tiden men eftersom jag fotar med höger och håller tyglarna med vänster ser det ut så..:-))


Nedan..perfekt avslut enligt Heddan när man får galoppera ut till kompisarna i hagen! :-D
Jag ska använda den när jag ska rida galoppvägen för att se hur mycket mer jag galopperar och travar eller om skritten fortfarande överväger så mycket. Ska även ha igång den nästa gång jag rider ett rent dressyrpass på banan för att se hur mycket man faktiskt rider i varje gångart. En anledning till att det eventuellt sliter mer att rida för mycket på banan är kanske att man skrittar för lite och att underlaget blir för ensidigt. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar